Drukuj

Zapraszamy mazowieckie szkoły podstawowe do udziału w XVIII edycji konkursu „Smak ekologicznej żywności”. W tym roku formuła konkursu polegać będzie na sprawdzeniu wiedzy z zakresu rolnictwa ekologicznego i żywności ekologicznej. Serdecznie zachęcamy do zapoznania się z regulaminem konkursu.


Ważne terminy:
Termin nadsyłania zgłoszeń: do 30 kwietnia 2021 r.
Czas trwania konkursu: od 6 kwietnia do 30 września 2021 r.
Etap szkolny: od 6 kwietnia do 21 maja 2021 r.
Etap wojewódzki: 24 maja – 30 września 2021 r.

Cele konkursu:
podniesienie świadomości ekologicznej z zakresu żywności podwyższonej jakości (tj. ekologicznej, regionalnej, lokalnej),
popularyzacja zdrowego odżywiania w połączeniu z rozwijaniem wrażliwości ekologicznej u dzieci,
uświadamianie konieczności podejmowania działań na rzecz poszanowania żywności.
Szczegółowe informacje o konkursie
Więcej informacji można uzyskać w Departamencie Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, tel. 22 59 79 146,

jak również w regulaminie konkursu.